in de beerput roeren


in de beerput roeren 1.0

zich in onprettige zaken verdiepen; zich met onprettige zaken bezighouden, waardoor die aan het licht kunnen komen

Algemene voorbeelden


In 1994 raakt hij geïntrigeerd door zijn familieverleden nadat hij een zin had gelezen in een verslag van een reünie. Daarin stond dat opa zo had geleden onder de scheuring in de familie die tijdens de oorlog was ontstaan. Bregman informeert bij enkele familieleden naar de reden van de scheuring. Hij schrijft: 'De oudste nog levende tantes reageerden woedend en afwijzend op het jongste neefje dat na bijna vijftig jaar zo nodig in de beerput wilde roeren.'

http://books.google.nl/books?id=5VgvAgAAQBAJ&dq=%22in+de+beerput%22+roeren&hl=nl&source=gbs_navlinks_s,

Mart Smeets, het geweten van de Nederlandse sportjournalistiek, gepokt en gemazeld in de Tourkaravaan, roerde heel even in de beerput die doping heet. Nou ja, roeren. Hij lette er nauwkeurig op niet te morsen, want zo is Mart. Iedereen weet dat, Boogerd ook. Daarom schoof hij bij hem aan, want Mart vraagt toch nooit door.

http://www.koelman.com/2009/en-dat-noemt-zich-wielerjournalist/,

Brussels gerecht roert in Luikse beerput. Het Brusselse gerecht heeft M. De la B. aangehouden. Een oplichtingsdossier werd de Luikse advocaat-generaal fataal. Hetzelfde overkwam vorige week F.-J. S., de nummer twee van het Luikse parket.

De Standaard,

Diederik Stapel is slechts de poep die toevallig boven komt drijven. Het is nu zorg goed in de beerput te roeren zodat de rest van de drollen ook naar boven komen.

http://www.volkskrant.nl/dossier-bert-brussen-bespreekt/bert-brussen-bespreekt-de-narcistische-jammerklacht-van-diederik-stapel~a3357387/,